10 Ağustos 2011 Çarşamba

Dolu Dolu 11 Sene....

2000 Yılının 10 Ağustos günü akşamüstü verdiler haberini, aslında vermeye çalıştılar diyelim, en zor zamanlardır birine ölüm haberini vermek, hatta kim verecek kim söyleyecek diye de konuşulur bu durumlarda , ben yaparım diyenin de dili damağına dolaşır karşısındakinin sessizliğini hissedince ,herhalde en zor zamandır empati kurmak için ...İşte böyle bir telefon konuşması sonrasında kelimeler boğazına dizilince insanın ilk idrak ettiği ve aklına gelen bir daha bu sözcüğü kullanamayacak olması oluyor..

Tam 4 gün sonra kavuşma hayalleri kurarken kavuşmama üzerine kurgulanıyor herşey bir anda...Zaman herşeyin ilacıdır dediler ,nasıl bir ilaçsa bu o sızı o ağrı derinlerde bir yerde hep devam ediyor.. Yokluğuna alışmak kolay olmadı ama varlığını en zor zamanlarda hissetmekte bir o kadar kolay..

Hayat kendi hızında ve kendi bildiği rotada ilerlerken aslında tüm erkeklerin içgörülerinde yer alan erkekler  beraber olduğu kadınlarda biraz annesinin özelliklerini arar savının doğru olduğunu görüyor insan, bunun en başta gelen nedeninin de Anne 'de olan o karşılıksız sevginin , fedakarlığın hep ama hep yanında olmanın , kolayca bırakıp gitmemenin olmasıdır belki de..Bilemiyorum  bunun aynısı kızlar ve babaları için geçerlidir belki de.

Her zamanki cennetteki tüm çiçekler bugün de senin olsun..


Tüm Annelere Sevgiyle....



1 yorum:

Adsız dedi ki...

Aw, this was a really nice post. In idea I would like to put in writing like this additionally - taking time and actual effort to make a very good article… but what can I say… I procrastinate alot and by no means seem to get something done.